صحبت های دکتر قاهری در نشست اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین

دکتر حسین قاهری اندیشکده ایران و چین

در اولین نشست اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین که در اسفند ۱۴۰۱ به میزبانی دکتر حسین قاهری در تهران برگزار شد پیرامون تمامی ابعاد، نیازها و مسائل میان دو کشور ایران و چین با هدف بهره مندی کامل از قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین و همچنین الگوگیری از برنامه پیشرفت چین تا سال ۲۰۵۰ بحث و بررسی انجام شد. همراه بازرگانی ایجاب باشید.

صحبت های دکتر قاهری در اولین نشست اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین

این نشست با صحبت های دکتر حسین قاهری آغار و در ادامه تمامی حضار و میهمانان به بحث پیرامون نکات مطرح شده پرداختند.

می توانید ویدیوی کامل این نشست را که به صورت زنده از وبسایت شبکه دانشگاه تهران پوشش داده شد مشاهده نمایید:

اهداف اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین

انجام مطالعات راهبردی در حوزه مسائل تجاری و اقتصادی میان دو کشور ایران و چین در صدر اهداف این اندیشکده می باشد. ایده‌پردازی، طراحی و ارائه توصیه‌های تجاری و اقتصادی و همچنین ارائه نتایج مطالعات و سیاست‌پردازی به شکل متن و ارائه محتوای رویدادها و مولتی مدیا در وبسایت اندیشکده انجام می شود و مخاطبان می توانند از این اطلاعات استفاده نمایند. امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه های ایران و چین با توجه به برنامه ۳۰ ساله توسعه علمی و فناوری کشور چین و بهره مندی ایران از این موضوع نیز جزو هدف های این اندیشکده است. همکاری با نهادهای سیاست‌گذار در فرآیند برآورد امکان‌سنجی، تصمیم‌گیری و بسترسازی سیاست‌ها و همچنین همکاری با تجار، موسسات و بنگاه‌های اقتصادی به منظور ارائه خدمات مشاوره‌ای نیز از اهداف اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین می باشد.

ماموریت کمیته های اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین

کمیته فرهنگی

تدوین و معرفی مشترکات فرهنگی، برگزاری مراسم مشترک فرهنگی، برگزاری تورهای فرهنگی، بررسی مفاهیم مختلف فرهنگ و فضای مجازی، تبیین مفهوم دو فضایی شدن جهان (فیزیکی ـ مجازی)، بررسی کنش متقابل فرهنگ و فضای مجازی، ارزیابی مهارتهای استفاده از فرصت‌های فضای مجازی، تبیین اقدامات عملیاتی برای افزایش دانش، عقلانیت و مهارتهای سواد اطلاعاتی و سواد رسانه‌ای، تحلیل مهمترین مسائل بومی، ملی و بین‌المللی درباره دو فضایی شدن فرهنگ، کندوکاو در مهمترین فرصت‌ها و چالش‌های مرتبط با فرهنگ، فضای مجازی و سبک زندگی، بررسی اتصال تجربه‌های فرهنگی، شکل‌گیری سنخیت‌های جدید فرهنگی، بررسی چگونگی همزیستی جهانی و بسط چند فرهنگی‌گرایی.

کمیته علمی و تحقیقاتی

انجام پروژه های مشترک تحقیقاتی بین دانشگاه ها، انجام رساله دکترای مشترک بین دانشگاه ها، تبادل دانشجو بین دو کشور، بورس دانشجو بین دو کشور، تعریف پروژه های علمی تحقیقاتی در صنایع مختلف، اعزام تیم های علمی به منظور انتقال و تبادل علوم، برگزاری همایشهای علمی مشترک.

کمیته تجاری

مطالعه تاریخ تجارت دو کشور، مطالعه موانع توسعه تجارت دو کشور، مشاوره به تجار دو کشور، شناسایی بازارهای بالقوه دو کشور، آموزش تجار دو کشور.

کمیته علوم سیاسی

تشکیل تیم مطالعاتی قرارداد ۲۵ ساله، تحلیل تعاملات سیاسی ۱۰۰ ساله دو کشور، تدوین برنامه مشترک تعاملات سیاسی تا ۲۰۵۰.

کمیته حقوقی و داوری

بررسی مسایل و مشکلات حقوقی تجار دو کشور، مطالعه و ایجاد ساختار داوری حقوقی دو کشور، اموزش حقوق و قانون تجارت چین برای تجار ایرانی، آموزش حقوق و قانون تجارت ایران برای تجار چینی.

کمیته راه ابریشم

بررسی ژیوپولیتیک راه و زوایای راه ابریشم، بررسی دیپلماسی راه ابریشم، مطالعه رخدادها و روندهای راه ابریشم.

کمیته متاورس راه ابریشم

طراحی الگوریتم متاورس، ایجاد متاورس راه ابریشم، ایجاد ارز دیجیتال راه ابریشم (مارکوپولو).

کمیته محیط زیست

مطالعه عوامل مخرب و آلاینده‌های مختلف محیط زیست و تبادل تجربیات دو کشور، به‌کارگیری فناوریهای سازگار با محیط زیست و ارائه دستورالعملهای زیست‌محیطی برای مکان‌یابی محل استقرار واحدهای صنعتی بزرگ، کشاورزی و سکونت‌گاه‌های انسانی، گسترش همکاریهای دو کشور در زمینه محیط زیست، گسترش آگاهی زیست‌محیطی.

وظایف اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین

  • تولید پیشنهادات تخصصی بر اساس اصول علمی
  • بررسی وضعیت کنونی فرهنگی، علمی، پژوهشی، ساختاری و تدوین طرح های آینده نگر در جهت ارتقای کیفیت و پیشرفت و توسعه ایران و چین.
  • تحلیل وضعیت موجود، شناسایی آسیب ‏ها، فرصت ‏ها، تهدیدها و نقاط ضعف و قوت موجود و پیش‏ رو و ارائه راهکارها و برنامه‏ های متناسب با هر کدام از این مسائل.
  • زمینه ‌سازی برای ایجاد تحولات لازم در عرصه‌ های مدیریت، برنامه‌ ریزی، تصمیم سازی و تصمیم گیری ایران و چین.
  • کمک به بهبود کیفیت خدمات آموزشی، پژوهشی، مدیریتی و ارتقاء بهره ‌وری با توجه به الگوگیری از مسیر اثبات شده هر دو کشور.
  • ایجاد محیط و بستری برای ارائه اندیشه‏ های نو توسط اعضای هیات علمی، کارشناسان و خبرگان در تمامی سطوح پیرامون بهبود ارتباط دو کشور ایران و چین.
  • ایجاد محیط و بستری برای تضارب آراء و تولید راهکارهای کلان برنامه ‏ها در راستای حل مسائل و تعارضات دو کشور.
  • ایجاد بستر مناسب برای مشاوره و پاسخگویی به نیازهای جامعه در خصوص فعالیت تجاری، آموزشی و پژوهشی در هر دو کشور.

ساختار اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین

اعضا شورای سیاست گذاری شامل نماینده کمیته سفرای ادوار چین دو نفر، نماینده گروه دوستی ایران و چین دو نفر، نماینده کمیته رایزنان تجاری یک نفر، نماینده کمیته رایزنان فرهنگی یک نفر، نماینده دانشکده های چین شناسی در ایران دو نفر، افراد شاخص تجارت ایران و چین پنج نفر، گروه توسعه همکاری ایران و چین سه نفر، یونسکو یک نفر و پارلمان یک نفر.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x