معرفی کامل دیوار چین ؛ حقایق و عجایب + عکس‌ها

دیوار چین

دیوار چین بزرگترین سنگر دفاعی جهان است که در چین باستان برپا و یکی از بزرگترین ساختمان‌ها و پروژه های عمرانی که تاکنون انجام شده است. دیوار بزرگ چین در واقع از چندین دیوار تشکیل شده که بسیاری از آنها به موازات یکدیگر هستند – که در نهایت یک دیوار ۲۱ هزار کیلومتری را در شمال چین و جنوب مغولستان تشکیل می دهند. بزرگترین قسمت به جای مانده از دیوار مربوط به سلسله مینگ است که در دهه ۱۴ تا ۱۷ میلادی حکومت می کردند و حدود ۸۸۵۰ کیلومتر کشیده شده است. دیوار چین در سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. برای آشنایی با تمام حقایق و عجایب این دیوار همراه مرکز توسعه تجارت ایران در چین باشید.

دیوار بزرگ چین چیست؟

دیوار بزرگ چین چیست

وقتی نیل آرمسترانگ اولین فضانورد آمریکایی روی ماه فرود آمد و به کره زمین کهکشان راه شیری نگاه کرد، تنها دو اثر ساخته دست بشر را تشخیص داد که یکی از آنها دیوار بزرگ چین بود. دیوار چین بزرگترین اثر دفاعی چین باستان و یکی از شگفتی های تاریخ معماری جهان است. ساخت دیوار بزرگ چین برای بیش از ۲۰۰۰ سال به طول انجامید؛ عظمت دیوار چین و سختی ها و سال های طولانی کار در ساخت آن نه تنها در تاریخ چین بلکه در تاریخ جهان نیز نادر است و در بازه ای به‌عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان در کنار سایر عجایب جهان به ثبت رسید.

ایالت ژو اولین ایالتی بود که دیوارهایی را برای جلوگیری از تهاجمات نظامی برپا کرد و پس از آن سایر ایالت های دوک نشین نیز به تبع این ایالت اقدام به گسترش دیوار کردند. در آن زمان، ایالت های یان، ژائو و کین اغلب توسط قبایل قدرتمند کوچ نشین شمالی مورد آزار و اذیت قرار می گرفتند؛ آنها نیز دیوارهایی ساختند و نیروها را در پادگان ها در امتداد مرزهای شمالی خود مستقر کردند و به این ترتیب ساخت سری دیوارهای بزرگ آغاز شد.

دیوار بزرگ از غرب به شرق در شمال چین امتداد دارد و عمدتا ۱۵ منطقه را پوشش می دهد: پایتخت چین پکن، تیانجین، لیائونینگ، جیلین، هیلونگجیانگ، هبی، هنان، شاندونگ، شانشی، شاانشی، هوبی، مغولستان داخلی، نینگ شیا، گانسو و چینگهای. دیوار بزرگ چین یکی از جاذبه‌های دیدنی این کشور است که باید از آن دیدن کنید. شاید قوی‌ترین کلمات تبلیغاتی تاریخ از قلم شاعرانه رئیس مائو را بر روی این دیوار دیده باشید: “تا زمانی که به دیوار بزرگ نرسی، قهرمان نیستی.” به معنای غلبه بر مشکلات قبل از رسیدن به هدف است.

تاریخچه ساخت دیوار چین

تاریخچه ساخت دیوار چین

در سال ۲۲۱ قبل از میلاد، کین شی هوانگ شش ایالت دیگر را فتح و اقدام به متحد کردن چین کرد؛ پس از آن اولین امپراتور سلسله کین شد و اولین امپراتوری متمرکز ارباب رعیتی را ساخت. برای تحکیم قلمرو و محافظت از کشور در برابر آزار و اذیت قبایل کوچ نشین شمالی، او دستور ساخت دیوار بزرگ ۵۰۰۰ کیلومتری را صادر کرد که از خلیج لیادونگ در شرق شروع و به لینتائو در استان گانسو در غرب ختم می شد.

دیوارهای بزرگ دیگری نیز غیر از دیواری که توسط سلسله کین ساخته شده بود وجود داشت. بیش از ۲۰ ایالت و سلسله قبل و بعد از سلسله کین در مناطق مختلف دیوارهایی ساخته بودند که از آنها می توان به دیوار سلسله هان و سلسله مینگ اشاره کرد که هر کدام بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر طول داشتند. دیوار بزرگ سلسله هان طولانی ترین دیوار بود که ۱۰۰۰۰ کیلومتر طول داشت و دیوار در بالای بقایای دیوار بزرگ کین ساخته شد.

بخشی از دیوار چین در غرب رودخانه هوانگ، نقشی حیاتی در توسعه مبادلات و تجارت فرهنگی بین چین و سایر کشورها تحت جاده ابریشم ایفا کرد. بیشتر دیوار بزرگ سلسله هان به تدریج در دوران فرسایش باد ناپدید شد و بخش‌هایی از خاک یا تپه‌هایی از سنگ را پشت سر گذاشت. دیوار بزرگ سلسله مینگ آخرین دیواری بود که ساخته شد و از نظر مهندسی دفاعی کامل ترین دیوار بزرگ در بین تمام دیوارهای ساخته شده بود. دیوار بزرگی که امروز می بینیم، عمدتاً بخشی است که در دوران سلسله مینگ تکمیل شده است.

سلسله مینگ که به خاطر دستاوردهایش در هنرهای سرامیک و نقاشی مشهور است، دیوار را با برج های دیده بانی و سکوها بهبود بخشیدند. در قرن هفدهم، امپراطوران مانچو حکومت چین را تا مغولستان گسترش دادند و اهمیت دیوار را به عنوان یک اهرم دفاعی کمتر کردند. با این حال، اهمیت خود را به عنوان نمادی از هویت و فرهنگ چینی حفظ کرده است. بازدیدکنندگان بیشماری هر سال از دیوار دیدن می کنند.

سلسله اتفاقات کلیدی در تاریخچه دیوار چین
سلسله ژو (۷۷۰–۲۲۱ قبل از میلاد) حاکمان ایالتی دیوارهای مرزی را ساختند.
سلسله کین (۲۲۱–۲۰۷ قبل از میلاد) اولین امپراتور کین بخش‌هایی از دیوار بزرگ را در مرز شمالی چین به هم متصل کرد.
سلسله هان (۲۰۶ قبل از میلاد – ۲۲۰ پس از میلاد) هان وودی دیوار بزرگ را به سمت غرب تا گذرگاه یومن و فراتر از آن گسترش داد.
سلسله مینگ (۱۳۶۸-۱۶۴۴ میلادی) ژنرال قهرمان چی جیگوانگ دیوار بزرگ را در اطراف پکن بازسازی کرد.

علت ساخت دیوار بزرگ چین

علت ساخت دیوار چین

همانطور که گفته شد، علت اصلی ساخت این دیوار محافظت در برابر تهاجمات نظامی ایالت های شمالی بود. برج های بزرگ بالای تپه ها یا در نقاطی که به راحتی در دو طرف دیوار در فواصل معینی دیده می شدند ساخته و به عنوان ایستگاه هایی برای ارتباطات نظامی استفاده می شد. به ازای هر ۱۰۰ متر یک برج دیدبانی روی دیوار بود. اگر تحرکات دشمن را می دیدند، در شب آتش روشن می کردند و یا در روز دود پخش می کردند و این موضوع را به نیروهای خودی اطلاع می دادند. در عین حال نیروهای نظامی در این برج ها زندگی می کردند و مهمات نظامی نیز در آنها نگهداری می شد.

سربازان در مزارع مجاور مستقر بودند و در دیوار بزرگ به گشت زنی می پرداختند تا مراقب حرکت دشمن باشند. وقتی دشمن را دیدند که نزدیک می‌شود، سربازان روی برج آتش روشن کردند (آنها سرگین گرگ را سوزاندند تا سیگنال آتش/دود ایجاد کنند). سربازان در برج‌های همسایه می‌توانستند دود/آتش را در طول روز/شب ببینند و به نیروها هشدار دهند که دشمن در حال آمدن است و نبرد در شرف شروع است. سربازان هر برج دیدبانی خطوط دید خوبی بر روی دیوار داشتند و در مجموع حدود ۲۵۰۰۰ برج روی دیوار بزرگ وجود داشت. هنگامی که دشمن را در حال نزدیک شدن به دیوار بزرگ می دیدند، کمانداران روی دیوار با تیر آماده می شدند تا سربازان دشمن را به عقب برانند. این روش به طور موثری تعداد سربازان مدافع مجروح را کاهش داد و تا حد زیادی حمله دشمن را قبل از نزدیک شدن به دیوار دفع می کرد.

با وجود استفاده از تیراندازی با کمان، گاها سربازان دشمن با استفاده از سپر توانستند به دیوار نزدیک شوند. در این مرحله سربازان روی دیوار، سنگ‌های عظیمی را از روی دیوار می‌غلتانند تا دشمنان را در هم بشکنند و از بین ببرند و مانع از بالا رفتن آنها از دیوار شوند. اگر دشمنان می‌توانستند به دیوار برسند، سواره نظام خط بعدی برای دفاع بود. سواره نظام یورش دشمن را کند می کرد و به مدافعان بیشتر فرصت می داد تا آرایش دفاعی به خود بگیرند.

در حین کاهش سرعت حمله دشمن با سواره نظام، نیروهای تقویتی بیشتر برای دفاع فراخوانده می شدند. پس از بازپس گیری دیوار، هر دشمنی که از آن عبور می کرد، در داخل به دام می افتاد و به گونه ای محاصره می شد که شکست آن قطعی بود.

امروزه دیوار بزرگ چین به عنوان یادگاری برای تاریخ سیاسی، اقتصادی، نظامی، و فرهنگی رژیم های فئودال و همچنین نمایانگر ژنرال های جسور، با استعداد و صنعتگران باهوش و همچنین مظهر خون و عرق سربازان و مردم زحمتکش زیادی بود. افسانه ها حاکی از آن است که در زمان سلطنت اولین امپراتور سلسله کین، زنی به نام منگ جیانگنو به دلیل اینکه شوهرش بلافاصله پس از ازدواج به مدت سه سال به اجبار برای کار روی دیوار بزرگ رفته و به خانه بازنگشته بود مضطرب شد. منگ تصمیم گرفت به دنبال همسرش برود و وقتی فهمید که همسرش بر اثر کار طاقت فرسا مرده و بقایای او زیر دیوار بزرگ دفن شده است، به شدت گریست و اشک های او باعث فروریختن دیوار و پیدا کردن جسد همسرش شد. این افسانه منهای اغراق گفته شده از کار اجباری سنگین در طول چندین هزار سال و رنج مردم می گوید.

دیوار بزرگ با درایت، فداکاری، خون، عرق و اشک! ساخته شد. خانواده ها از هم جدا شدند و بسیاری از کارگران مردند و به عنوان بخشی از خود دیوار بزرگ دفن شدند اما هیچگاه جسد آنها پیدا نشد. سه جز اصلی در ساخت این دیوار نقش داشتند:

  • کارگران: سربازان، کشاورزان، شورشیان
  • مصالح: سنگ، خاک، ماسه، آجر، آرد برنج
  • تحویل مواد: با دست، طناب، گاری، بز

امروزه دیوار بزرگ به عنوان یکی از شناخته شده ترین جاذبه های گردشگری کشور چین است. مردم از سرتاسر جهان هنگام ورود به چین، دیوار بزرگ را در صدر فهرست مکان‌های مورد بازدید خود قرار می‌دهند. تاریخ، فرهنگ، هنر و معماری دیوار بزرگ به آنها کمک می کند تا چین را بهتر درک کنند. دیوار بزرگ به دلیل تغییرات اجتماعی و قرار گرفتن در معرض آب و هوا در طول قرون گذشته ظاهر اصلی خود را از دست داده است. پس از تأسیس جمهوری خلق چین اقداماتی برای حفاظت از آن انجام شد. در سال ۱۹۸۷، دیوار بزرگ توسط سازمان یونسکو در فهرست میراث جهانی قرار گرفت. اکثر جمعیت چین از این دیوار به عنوان اصلی ترین نماد چین یاد می کنند.

طول، عرض و ارتفاع دیوار چین

طول عرض ارتفاع دیوار چین

طول دیوار چین در حدود ۲۱۱۹۶ کیلومتر است. اگر بخواهیم عظمت و وسعت آن را مقایسه کنیم، می توانیم عدد ۲۱ هزار کیلومتر را به موارد زیر معادل کنیم:

  • نصف خط استوا
  • ۱۷۵ هزار زمین فوتبال کنار هم
  • ۵ برابر کشور آمریکا
  • ۴ برابر کل مرزهای ایران

ارتفاع دیوار بزرگ ۵ تا ۸ متر است. این دیوار حداقل چهار تا پنج برابر ارتفاع یک انسان طراحی شده است تا به راحتی نتوانند به آن نفوذ کنند. برخی از دیوارها در امتداد برآمدگی‌هایی ساخته شده‌اند که باعث شده است بخش هایی از آن بلندتر به نظر برسد. عرض این دیوار نیز در حدود ۴ تا ۵ متر است و حدود دو تا سه انسان به صورت خوابیده در عرض این دیوار جای می گیرند.

حقایقی جالب در مورد دیوار بزرگ

  • دیوار بزرگ به سختی از فضا قابل دیدن است.
  • تقریبا یک سوم دیوار بدون هیچ اثری ناپدید شده است.
  • برای چسباندن آجرهای دیوار از آرد برنج چسبناک استفاده شد.
  • دیوار بزرگ سمی است زیرا از آرسنیک در آن استفاده شده است.
  • هیچ جسد دفن شده ای در دیوار بزرگ پیدا نشده است.

دیوار بزرگ نماد کشور چین است و نه تنها غرور ملی چین و اراده مصمم بلکه معماری و خلاقیت فوق العاده چین را نیز به ما نشان می دهد. در طول ساخت دیوار بزرگ، افسانه ها و اسطوره های جالب زیادی وجود داشت، مانند گریه منگ جیانگنو بر دیوار بزرگ؛ داستان غم انگیز اما عاشقانه در سلسله کین.

دیوار بزرگ چین نه تنها به عنوان یک سیستم دفاعی نظامی عمل می‌کرد، بلکه از طریق گفته‌ها، ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات مرتبط با آن، سهمی در فرهنگ ادبی عمیق چین دارد. انتخاب ما از اصطلاحات، گفته‌ها و عبارات معروف درباره دیوار بزرگ شامل حروف چینی، ترجمه‌های تحت اللفظی، توضیحات و معانی ادعایی آن‌ها است.

جمله معروفی می گوید: “قهرمانان غلبه می کنند – مانند رسیدن مائو به دیوار بزرگ.” گاهی اوقات ترجمه شده “کسی که به دیوار نرسد قهرمان نخواهد شد”، در اصل یک بیت از شعر مائو تسه تونگ بود. به این معنا رسیده است که برای رسیدن به اهداف خود، افراد قابل تحسین باید بر مشکلات غلبه کنند. جملات معروف دیگری مانند چین هرگز شکست نمی خورد، متحد ایستاده ایم، نابرده رنج گنج میسر نمی شود، زمان بزرگی را نشان می دهد، هر چه گران تر شکست ناپذیرتر و مواردی از این دست بر روی این دیوار حک شده اند.

سوالات متداول

دیوار چین چند کیلومتر است؟

بدنه اصلی دیوار به طول ۵۰۰۰ کیلومتر و کل دیوار چین دارای طولی در حدود ۲۱۱۳۰ کیلومتر می باشد.

دیوار چین از کجا تا کجاست؟

از غرب به دروازه جایو گوان در استان گانسو چین و از شرق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین منتهی می شود.

ساخت دیوار چین چند سال طول کشید؟

ساخت بخش اعظمی از دیوار چین بیش از ۲۰ سال به طول انجامیده است اما در واقع کل دیوار چین ۲۰۰۰ سال طول کشید.

مغولان چگونه از دیوار چین رد شدند؟

مغولان برای عبور از دیوار چین به ماموران دروازه رشوه دادند تا دروازه را برای آنها باز کنند. بنابراین فرضیه عبور از دیوار چین درست نیست.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرزاد
فرزاد
7 ماه قبل

سلام الان فقط ۸ هزار کیلومتر از این دیوار باقی مانده

اگر همین هم تخریب شود که خیلی خوبه

وحید
وحید
6 ماه قبل

در بسیاری از بخشهای دیوار چین، آن سمت که به طرف شمال است بدون کنگره و بخش جنوبی دارای کنگره هایی برای پناه گیری سربازان به هنگام دفاع و جنگ است در بخشهایی هر دو سمت و در قسمتهایی هم شمال بدون کنگره و هم در جنوب بدون کنگره است و این موضوع با توجه به نحوه ساخت قلعه های باستانی ، عجیب است چرا که بخش شمالی بایستی دارای کنگره های دفاعی باشد. و از نظر برخی مورخین آشنا به معماری باستانی این دیوار در بسیاری از مکانها برای جلوگیری از حمله از داخل چین به سمت شمال ساخته شده است که این یعنی قسمتهایی از دیوار توسط اقوام و یا کشوری در شمال ساخته شده تا جلوی حملات چین گرفته شود. برای دیگر موارد هم توضیحاتی وجود دارد.که نیاز به بحت فراوان دارد. این تناقض بسیار عجیب است و با ادعای دولت چین همخوانی ندارد؟؟؟؟؟؟؟

siavash
مدیر
پاسخ به  وحید
6 ماه قبل

ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار دادید

keyboard_arrow_up
3
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x