یکی از پرسودترین تجارت ها در سالهای اخیر، واردات لوارم آرایشی از چین است. از آنجایی که مصرف لوازم آرایشی در ایران بسیار بالاست بازاری پررونق نیز برای آن وجود دارد. تولیدات داخلی در حیطه لوازم آرایشی نیز بسیار کم است؛ در نتیجه راه برای واردات این کالاها باز است. علاوه بر چین واردات لوازم آرایشی از دبی نیز جایگاه خاص خود را دارد و واردات لوازم آرایشی از ترکیه نیز از دیرباز برقرار بوده است. در این مقاله صفر تا صد واردات لوازم آرایشی از چین را مورد بررسی قرار داده ایم. همراه بازرگانی ایجاب باشید.
در مرحله اول شما باید به دنبال فروشنده معتبر و محصول خوب در بازار چین بگردید. برای این منظور به دو طریق میتوانید میتوانید عمل کنید، یا اینکه به چین سفر کنید و از نزدیک کالای مدنظرتان را ببینید و با فروشنده های محصولات صحبت کنید. راه دیگر این است که از واسطه های معتبر در ایران که با بازار چین آشنا هستند و فروشنده های معتبر لوازم آرایشی در چین را میشناسند صحبت کنید و برای این پروسه از آنها کمک بگیرید تا بهترین خرید و بالاترین سود را داشته باشید. واردات از چین در کنار پرسود بودن بسیار چالش برانگیز و پرمخاطره نیز هست و در صورت عدم رعایت نکات مهم ممکن است سرمایه شما را بر باد دهد.
چرا واردات لوازم آرایش از چین یا سایر کشورها پرسود است؟
زنان ایرانی علاقه زیادی به استفاده از لوازم آرایشی دارند و تقاضا برای این کالاها در سالهای اخیر بطور مداوم در حال افزایش است. ایران یکی از پرمصرف ترین کشورها در زمینه لوازم آرایش است. طی یک آمار غیر رسمی مشخص شد که سالانه به طور میانگین ۲ میلیارد لوازم آرایش وارد کشور میشود که همین امر بزرگی این تجارت و پرسود بودن آن را نشان میدهد. چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان لوازم آرایش در دنیاست. این کشور انواع مختلفی از لوازم آرایشی را در تنوع و کیفیتهای متفاوت تولید میکند که پاسخگوی نیاز هر نوع سلیقهای است. از طرف دیگر محصولات چینی قیمتی کمتر نسبت به تولیدات دیگر کشورها دارند؛ این ارزانی به دلیل هزینه های پایین تولید و همچنین عدم نیاز به پرداخت هزینه های سنگین و کمرشکن واردات و گمرک است. به همین دلیل واردات لوازم آرایش از چین میتواند یک فرصت عالی برای ایرانیان باشد.
علاوه بر موارد گفته شده، واردات غیرقانونی لوازم آرایشی بی کیفیت و آسیب زننده باعث شده تا افراد بیش از پیش به دنبال محصول مرغوب و باکیفیت باشند؛ بنابراین اگر شما بتوانید محصولی اصل و با سطح کیفی بالا را به کشور وارد کنید مشتریان پر و پا قرص و همیشگی خود را خواهید داشت. به بیانی دیگر سود واردات لوازم آرایشی در سطح بسیار بالایی است.
میزان واردات لوازم آرایشی توسط ایران چقدر است؟
میزان واردات لوازم آرایشی به ایران در سالهای اخیر بطور جدی در حال افزایش بوده است. طبق آمار گمرک ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳ میلیارد دلار لوازم آرایشی به ایران وارد شده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ افزایشی ۲۵ درصدی را شاهد بوده ایم. علاوه بر واردات لوازم آرایشی از چین از کشورهایی چون فرانسه، امارات، اسپانیا و ایتالیا نیز این نوع محصولات به ایران وارد میشوند. لوازم آرایشی یکی از پرطرفدارترین کالاهای وارداتی به ایران است که سهم قابل توجهی در میان محصولات وارداتی غیر نفتی دارد.
در سالهای اخیر افزایش آگاهی و تمایل زنان ایرانی به استفاده از لوازم آرایش باکیفیت باعث شده تا تقاضا برای این محصولات بیشتر شود. رسانه های اجتماعی و فضای اجتماعی نیز در این امر دخیل بوده اند. بسیاری از افراد توسط فضای مجازی با ترندهای آرایشی آشنا شده و تمایل بیشتری به خرید لوازم آرایشی متنوع برای پیروی از این ترندها پیدا میکنند. همین امر نیز سود بالایی را برای واردکنندگان این محصولات و به خصوص واردات لوازم آرایشی از چین به دنبال داشته است.
تعرفه گمرک و هزینه حمل و نقل واردات لوازم آرایشی
در این معامله ها عموما طرف خریدار هزینههای حمل و نقل واردات لوازم آرایشی از چین را به عهده میگیرد اما برای دانستن جزییات این هزینه ها و اینکه شامل چه مواردی میشود باید با فروشنده وارد مذاکره شوید. بعنوان مثال بعضی از فروشنده ها هزینه حمل بار از انبار خود تا بندر یا فرودگاه را نیز پرداخت نمی کنند و آن را نیز بر عهده خریدار میگذارند. یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه ویژه ای داشت تعرفه گمرک و هزینه های مربوط به آن است. از آنجایی که بازار لوازم آرایشی ابعاد بسیار بزرگی دارد و همچنین سودآوری بالای آن، تعرفه گمرکی نسبتا بالایی نیز در پی دارد. طبق آخرین مصوبه های قانونی، شرکت یا شخص وارد کننده لوازم آرایشی موظف است که حدود ۶۰ درصد از ارزش محموله لوازم آرایشی خود را تحت عنوان حق ورودی به اداره گمرک پرداخت نماید. همچنین هزینه هایی مثل هزینه نگهداری کالا در انبار گمرگ، بیمه و حق بارگیری کالا از کشتی نیز باید توسط وارد کننده پرداخت گردد. البته این هزینه ها در برابر تعرفه اصلی گمرک عدد بالایی به حساب نمیآید.
در حال حاضر روشهای اصلی حمل و نقل واردات لوازم آرایشی از چین به ایران شامل حمل دریایی از چین، حمل زمینی و حمل هوایی است. حمل دریایی ارزان ترین روش است اما در عین حال زمان برتر از سایر راه هاست. در مقابل حمل هوایی سریع ترین و گران ترین روش است. حمل و نقل زمینی نیز در بین این دو قرار دارد.
واردات لوازم آرایشی چه ممنوعیتهایی دارد؟
واردات لوازم آرایشی از چین به ایران مشمول برخی ممنوعیت هاست. ممنوعیت واردات لوازم آرایشی شامل چند مورد است که به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی و همچنین جلوگیری از ورود محصولات غیرقانونی و تقلبی به کشور اعمال میشود. یک شرکت واردات لوازم آرایشی باید از این ممنوعیتها به طور دقیق باخبر باشد. برخی از این ممنوعیت ها عبارتند از:
- ممنوعیت واردات لوازم آرایشی فاقد مجوز وزارت بهداشت: چنین محصولاتی از نظر ایمنی و کیفیت مورد تایید وزارت بهداشت قرار نگرفته اند و به همین دلیل میتوانند خطرناک باشند.
- ممنوعیت واردات لوازم آرایشی تاریخ گذشته: واردات محصولات آرایشی تاریخ گذشته ممنوع است. این محصولات میتوانند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیندازند.
- ممنوعیت واردات لوازم آرایشی حاوی مواد ممنوعه: محصولات آرایشی که حاوی مواد ممنوعه هستند میتوانند برای سلامت مصرف کنندگان مضر باشند.
- ممنوعیت واردات لوازم آرایشی قاچاق: محصولات قاچاق به دلیل اینکه از نظر کیفی و ایمنی مورد تایید گمرک قرار نگرفته اند میتوانند آسیب زا باشند.
علاوه بر موارد گفته شده واردات بعضی از انواع لوازم آرایشی بصورت کلی در ایران ممنوع است. این محصولات عبارتند از: لوازم آرایشی حاوی مواد مخدر، مواد سمی و موادی که برای سلامتی مضر هستند.
مراحل و مدارک مورد نیاز جهت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از چین
واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از چین مراحل مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- انتخاب تامین کننده : اولین مرحله در واردات لوازم آرایشی از چین انتخاب تامین کننده مناسب است که در این قسمت باید به عوامل مختلفی مانند کیفیت محصولات، قیمت، شرایط پرداخت و حمل و نقل توجه نمود.
- دریافت مجوزهای لازم: برای واردات لوازم آرایشی از چین باید مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اخذ نمود.
- عقد قرارداد: پس از انتخاب تامین کننده و دریافت مجوزهای لازم باید قراردادی دقیق با تامین کننده منعقد شود.
- ارسال سفارش: پس از عقد قرارداد تامین کننده سفارش را به تولیدکننده ارسال کرده و تولیدکننده نیز پس از تولید محصولات آنها را به تامین کننده تحویل میدهد.
- حمل و نقل: در این مرحله تامین کننده محصولات را از چین به ایران ارسال میکند.
- ترخیص کالا: پس از ورود محصولات به ایران نوبت به ترخیص کالا از گمرک میرسد که توسط ترخیصکار انجام میشود.
- توزیع محصولات: پس از ترخیص کالا میتوان آنها را در بازار توزیع نمود که در این قسمت باید به عواملی چون بازار هدف، قیمت و تبلیغات توجه نمود.
مجوز واردات لوازم آرایشی و بهداشتی شامل چند مورد است که این مدارک مورد نیاز جهت واردات لوازم آرایشی از چین عبارتند از:
- اخذ کارت بازرگانی
- قبض انبار
- ثبت اظهارنامه گمرک
- گواهی از مبدا
- ارائه پروفرما یا فاکتور که دارای تاییدیه از وزارت بهداشت باشد
- بارنامه
- اخذ گواهی از منبع
- پکینگ لیست
- ارائه پروانه که دارای تاییدیه از وزارت بهداشت باشد
- گرفتن مجوز مصرف از سازمان وزارت بهداشت
- اثبات نمودن اینکه حداقل ۱۷ فروشنده حقیقی برای کالای وارد شده وجود دارد
- گرفتن تاییدیه از شرکت استاندارد
- ارائه نمودن فرم گشایش به هنگام ثبت سفارش
هزینه های واردات لوازم آرایشی چقدر است؟
برای ترخیص لوازم آرایشی و بهداشتی از گمرک هزینههای متفاوتی را باید پرداخت نمایید. به دلیل نوسانات شدید ارزی نمیتوان عدد دقیقی برای واردات لوازم آرایشی از چین مشخص نمود اما به طور کلی هزینههای واردات لوازم آرایشی و بهداشتی شامل موارد زیر میشود:
- هزینه جستجوی فروشنده مناسب محصول
- هزینههای خرید کالا
- هزینههای حمل و نقل محصولات
- بیمه کالا
- هزینههای انبار و ترخیص
سخن پایانی
واردات لوازم آرایشی از چین تجارتی بسیار پرسود است که با توجه به مصرف بالای این کالاها در کشورمان هرساله شاهد افزایش میزان واردات در این حیطه هستیم. بسیاری از اشخاص به علت عدم آشنایی با شرایط واردات لوازم آرایشی در ترخیص این نوع محصولات به مشکل برمیخورند. از این رو توصیه میکنیم که قبل از اقدام در این زمینه اطلاعات جامعی در این حیطه تهیه کنید. بازرگانی ایجاب یکی از حرفهای ترین شرکت ها در این زمینه است که از ابتدا تا انتهای این پروسه در کنار شما خواهد بود تا واردات لوازم آرایشی از چین و ترکیه و دبی و سایر کشورها را با سود بالا و در کوتاهترین زمان به انجام برسانید. در این مقاله علاوه بر توضیح کامل روند واردات محصولات آرایشی و بهداشتی، مدارک مورد نیاز برای اینکار نیز گفته شد.