حمل دریایی بار از چین به ایران با تحویل به موقع و استعلام قیمت

حمل دریایی بار از چین به ایران

یکی از قدیمی ترین روش هایی که برای حمل و نقل بار از کشور چین به ایران مورد استفاده قرار گرفته است حمل دریایی کالا می باشد. از دیرباز روش حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی مرسوم بوده است. حمل دریایی به معنی انتقال افراد و اجناس از کشوری به کشور دیگر از طریق دریاست. چین یکی از کشورهای است که از گذشته تا به امروز با ایران داد و ستد داشته و حمل دریایی بار از چین به ایران دومین روش مرسوم حمل بار مسافری و اولین روش مرسوم حمل بار صنعتی است؛ بنابراین برای انجام این امر باید با تمامی مراحل حمل بار دریایی از چین به ایران مطلع شوید و لازم است تمامی شرکت های حمل و نقل دریایی را بشناسید. همراه بازرگانی ایجاب باشید.

در کنار کسب اطلاعات پیرامون این روش حمل و نقل، باید از محدودیت های حمل و نقل دریایی و محاسبه هزینه حمل دریایی از چین نیز مطلع شوید. در این مقاله تمامی موارد مربوط به بیمه حمل و نقل دریایی، مسئولیت متصدی حمل و نقل دریایی در قبال کالا، نحوه محاسبه کرایه حمل دریایی، نمونه قرارداد حمل دریایی و همچنین نحوه استعلام قیمت حمل دریایی ذکر شده و به نوعی راهنمای کامل صفر تا صد حمل بار دریایی از چین به ایران می باشد پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

حمل و نقل دریایی چیست؟

حمل و نقل دریایی چیست

حمل و نقل دریایی شامل مواردی همچون جابجایی کالاها و افراد، به وسیله کشتی های کوچک، متوسط و بزرگ از راه دریا و اقیانوس گفته می شود. شما می توانید کالاهایی که حجم زیادی دارند را از طریق دریا به مقضد خود ارسال کنید. برای اینکه کالاها از طریق دریا یا اقیانوس انتقال یابند کشتی های مخصوصی طراحی شده اند که بتوانند این کار را انجام دهند و افراد زیادی نیز در زمینه حضور طولانی بر روی آب و انتقال بار تخصص دارند. همچنین بنادر مختلفی برای تخلیه بار این کشتی ها وجود دارند که از لوازم و تجهیزات تخلیه بار برخوردارند. البته باید به این نکته اشاره کرد که حمل دریایی یکی از روش های مهم حمل و نقل محسوب می شود.

در تجارت ایران و چین، پس از حمل هوایی بار از چین به ایران که اولین و مرسوم ترین روش حمل و ارسال بار است، حمل دریایی در جایگاه دوم قرار دارد. در واقع نوع بار، حجم آن و مشخصاتی نظیر این موارد است که روش حمل و نقل را تعیین می کند و ممکن است در بسیاری از موارد که هم اکنون نیز در حال جریان است تنها مورد قابل استفاده حمل و نقل دریایی کالا باشد. در مورد اینکه کدام یک از روش های حمل و نقل برای بار موردنظر شما مناسب است را در وهله اول خصوصیات بار شما و در وهله دوم در نظر گرفتن مواردی است که بنابر اقتضائات زمانی، شرایط و تجربه متخصصان بازرگانی ایجاب تعیین می گردد.

قوانین حمل و نقل دریایی ایران

قوانین حمل و نقل دریایی ایران

قبل از اینکه شما برای حمل کالا از چین یا هر کشور دیگری از طریق دریا اقدام کنید باید از قوانین دریایی مطلع شوید. قوانین حمل دریایی در ایران ۱۴ فصل دارد که به آن ها می پردازیم. این قانون در سال ۱۳۴۳ تصویب شده و برگرفته از قوانین بین المللی سازمان دریایی جهانی ایمو و لاهه است و بخشی از آن با توجه به قوانین کشور بومی سازی شده است.

فصل اول: قوانین حمل و نقل دریایی ایران

در این فصل که شامل ۲۸ ماده قانونی است به این موضوع اشاره دارد که یک کشتی برای حرکت باید چه مراحلی را طی کند و برای به ثبت رسیدن جهت فعالیت بازرگانی در ایران باید تابع قوانین کشور ایران باشد.

فصل دوم: حقوق ممتازه

این فصل از قانون شامل ۱۳ ماده قانونی است که مالک کشتی باید تمامی هزینه های مربوطه اعم از مالیات و حقوق خدمه کشتی را حتی در صورت ورشکستگی هم پرداخت نمایید و اگر خسارتی از سوی مالک کشتی به بار وارد شود و شواهدی در این مورد وجود داشته باشد باید تمامی خسارتها را نیز بپردازد.

فصل سوم: قوانین رهن کشتی

این فصل شامل ۱۰ ماده قانونی می باشد که درباره رهن کشتی و قوانین مربوط به آن است. در این فصل اشاره می کند که رهن کشتی نیز مستلزم پذیرش قوانین دریایی کشور است و فردی که می خواهد کشتی اجاره کند مسئول تخلف و پرداخت جریمه های پیش آمده است.

فصل چهارم: باربری دریایی

این فصل شامل ۱۷ ماده قانونی می باشد که به موضوع حقوق باربری اشاره می کند و برگرفته از قوانین تجارت بین المللی در سطح دریا هستند.

فصل پنجم: مقررات مالکین کشتی

این فصل شامل ۱۲ ماده قانونی است که بر موضوع مقررات و محدودیت های خدمه و تجار و مالکین کشتی ها اشاره دارد. تعارصات پیش آمده میان خدمه و مالک و لزوم رعایت حق و حقوق و احترام در مسائل پیش آمده از سرفصل های این فصل می باشد.

فصل ششم: وظایف ناخدا و خدمه

این فصل شامل ۱۲ ماده قانونی می باشد که به موضوع مسئولیت های ناخدا و خدمه اشاره می کند. از صدور بارنامه گرفته تا تضمین سلامت کالا و همچنین مراجل حمل کالا همگی در این قانون ذکر شده است.

فصل هفتم: وثیقه و دریافت وام

این فصل شامل ۱۰ ماده قانونی است که به موضوع قوانین و مقررات اخذ وام و دادن وثیقه اشاره می نمایید. نحوه رهن کشتی و چگونگی ارائه وثیقه و ضمانت نیز در این فصل اشاره شده است.

فصل هشتم: حمل مسافر

این فصل شامل ۲۴ ماده قانونی است که به موضوع قوانین و محدودیت های حمل مسافر اشاره دارد. در این فصل بر لزوم حفظ سلامت مسافران و همچنین فراهم کردن تجهیزات و امکانات امنیتی برای حفظ جان و مال مسافر است. تامین غذای مسافران، تامین محل استراحت، محافظت از اموال آنان و رعایت سایر حقوق ذکر شده در این فصل برای مالک کشتی الزامیست.

فصل نهم: قوانین مربوط به اجاره کشتی

این فصل شامل ۱۱ ماده قانونی است که به موضوع مراحل و قوانین اجاره کشتی اشاره می نمایید . البته باید گفت رهن کشتی با اجاره آن متفاوت است. در این فصل موضوع اجاره کشتی پوشش داده شده است و به بررسی تفاوت های آن با رهن کشتی می پیردازد.

فصل دهم: تصادف کشتی ها

این فصل شامل ۱۱ ماده قانونی است که به موضوع قوانین کنوانسیون و تصادفات کشتی ها می پردازد و به این اشاره دارد که طرف مقصر باید تمام خسارت کشتی مورد آسیب را بپردازد.

فصل یازدهم: کمک به کشتی ها

این فصل به مواردی که مربوط به کشتی هایی که در خلیج فارس نیاز به کمک دارند اشاره دارد و به اهمیت این موضوع می پردازد.

فصل دوازدهم: خسارت های دریایی

این فصل شامل ۴ ماده قانونی است که به موضوع خسارات وارده در هنگام حمل و نقل با کشتی اشاره دارد.

فصل سیزدهم: دادگاه دریایی

این فصل کوتاهترین فصل قوانین دریایی است که به منظور حق و حقوق و شکایات دریایی طراحی شده است.

فصل چهاردهم: مقررات متفرقه

این فصل شامل ۵ ماده قانونی است که به موضوع بیمه دریایی، گواهینامه دریایی و جرائم دریایی پرداخته است.

تمامی مواردی که در دو قسمت بالا در ۱۴ فصل اشاره شد؛ قوانین دریایی هستند که کسی که قصد حمل بار دریایی از چین به ایران یا کشور های دیگر را دارد باید از آن ها مطلع باشد. جهت دانلود کامل قوانین حمل و نقل دریایی ایران بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

دانلود PDF قوانین حمل و نقل دریایی ایران

انواع روش حمل و نقل دریایی کالا از چین

انواع روش های حمل دریایی کالا از چین به ایران

روش های حمل بار دریایی به سه صورت انجام می شود.

روش مستقیم

در این روش بار مستقیما از مبدا بارگیری شده و در مقصد تحویل داده می شود و سریعترین روش حمل بار دریایی است.

روش غیر مستقیم

در این روش بار باید در چند بندر واسطه ای تخلیه و دوباره بارگیری انجام شود تا به مقصد برسد.

روش گرو پاژ

در این روش که هم راحت و مقرون به صرفه است؛ تمامی کسانی که بارهایشان مقصد مشترکی دارد به صورت گروهی بارهایشان را در یک کشتی قرار دهند و در مقصد تحویل بگیرند.

استعلام قیمت حمل و نقل دریایی از چین

برای استعلام قیمت شما باید در ابتدا نوع بار، حجم و وزن بار، مبدا و مقصد بار، نوع کشتی حمل بار، توقف کشتی در بنادر و همچنین روش ارسال بار به صورت مستقیم یا غیر مستقیم یا گور پاژ را مشخص کنید. بعد مشخص کردن اقلام به استعلام قیمت از دفاتر شرکت های حمل و نقل دریایی ایران بپردازید. مرکز تجاری ایران و چین تجت نام بازرگانی ایجاب با ارتباطات گسترده و تجربه سالها حضور در امر حمل و ارسال کالا بین دو کشور ایران و چین همواره بهترین مسیر با کمترین هزینه را برای شما بر می گزیند.

نحوه محاسبه کرایه حمل و نقل دریایی بار از چین به ایران

محاسبه تمامی هزینه های بار در ابتدا به نوع بار و مقصد و مبدا شما مربوط می شود اما به طور کلی شما باید هزینه های مربوط به تخلیه و بارگیری، هزینه گمرک، هزینه روزانه کشتی، هزینه توقف کشتی در اسکله، هزینه های یدکش، هزینه های بازرسی محموله و همچنین هزینه های مربوط به بارگیری را محاسبه و پرداخت نمایید.

حمل و نقل بار از چین به ایران چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایا و معایب حمل و نقل دریایی

هر  روش حمل و نقلی مزایا و معایب خاص خود را دارد که شما هنگام اننخاب آن باید به این موارد توجه نمایید. حمل بار دریایی از چین به ایران هم از این امر مستثنا نیست و در ادامه به این موارد می پردازیم:

مزایا حمل دریایی از چین

  • هزینه کمتر
  • بیمه کامل بار و مسافر طبق قوانین بین المللی
  • مناسب ترین شیوه حمل بار
  • ایمنی بالا در برابر حوادث و حمل و نقل اجناس
  • تنوع زیاد کشتی های باربری و قیمت رقابتی

معایب حمل دریایی از چین

  • سرعت پایین نسبت به روش حمل هوایی
  • امکان شرایط جوی نامناسب
  • مشکل بودن بالای رهگیری بار در بنادر
  • نیازمند انتقال زمینی بار تا مقصد موردنظر

مسئولیت شرکت حمل و نقل دریایی در قبال کالا

مسئولیت های مربوط به شرکت بر اساس بارنامه مشخصی تنظیم می گردد اما به طور کلی حتی اگر شما با شرکت های خارجی قرارداد بسته باشید، به این علت که برای حمل بار خود به شرکت های حمل بار بین المللی ایرانی مراجعه و کرایه آن را پرداخت کرده اید مسئولیت اصلی با همین شرکت مورد قرارداد است. حال اگر قرارداد وجود داشته باشد، طبق مفاد قرارداد و در صورت نبود قرارداد، طبق قوانین عمومی بین المللی حقوق شما مشخص می شود.

بازرگانی ایجاب با سالها تجربه تحت مجوز رسمی سازمان توسعه تجارت ایران این اطمینان را به شما می دهد که تحت یک قرارداد بین المللی بار شما را به صورت دریایی از چین به ایران و یا بالعکس حمل کند و در پایان قرارداد نیز ذکر می شود که اگر مورد بحث و ایراد در هیچ کدام از ماده های قرارداد وجود نداشت ادامه کار طبق قوانین بین المللی دریایی و قوانین دریایی جمهوری اسلامی ایران پیش می رود.

جمع بندی

در این مقاله تلاش شد تمامی موارد مربوط به حمل بار دریایی از چین به ایران و کشور های دیگر برای شما بیان شود اما نکته مهم این است که شما برای حمل بار دریایی خود چه شرکتی را انتخاب می نمایید. اگر می خواهید بار خود را در کلاس جهانی به مقصد خود حمل کنید بازرگانی ایجاب در خدمت شماست. شما می توانید با خیال راحت و ایمنی بالا، حمل بار دریایی خود را به صورت صفر تا صد به شرکت بازرگانی ایجاب بسپارید.

سوالات متداول

چرا حمل و نقل دریایی از چین بهتر است؟

هزینه کم، ایمنی بالا و تنوع شرکت ها که به نوعی ایجاد کننده رقابت در آنها هست باعث مطلوب بودن حمل و نقل دریایی از چین می شود.

استفاده از حمل و نقل دریایی چه محدودیت هایی دارد؟

به جز محدودیت های خودآگاه مانند سرعت پایین، امکان وجود شرایط جوی ناپایدار و نیاز به حمل و نقل زمینی، محدودیت دیگری ندارد.

قانون حمل و نقل دریایی شامل چه مواردی است؟

قانون حمل و نقل دریایی شامل ۱۴ بند است که به طور کامل قوانین حمل بار از چین به ایران را شرح می دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x